Sprankelende leerkracht groep 1-2 (WTF 0,4-0,6)

Solliciteer nu

Leerkracht groep 1-2 (WTF 0,4-0,6)

Onze huidige leerkracht vinden wij nog hartstikke fris en fruitig, maar toch gaat ze al met pensioen aan het einde van dit schooljaar. We hebben voor jou dus een super aantrekkelijke job in de aanbieding! Zoek jij leuke leerlingen en een gezellig team? Ben jij een enthousiaste leerkracht die kinderen de ruimte kan geven en talenten ziet? Lees dan snel verder en zorg dat we samen met jou deze uitdaging aangaan.

En, leuk om te weten... we zijn zeer flexibel in je startdatum. Wil je dus al eerder bij ons starten, dan ben je ook van harte welkom. We maken graag ruimte voor jou!

Part-time · Koningin Emmaschool Bussum

Voor onze school, de openbare basisschool Koningin Emma in Bussum, zoeken wij vanwege het welverdiende pensioen van onze collega een enthousiaste leerkracht (WTF 0,6- 1,0). Je zal ergens de komende periode of pas per begin volgend schooljaar (2024-2025) mogen starten met deze leuke job. 

Onze kleuterbouw heeft een duidelijke visie op werken met jonge kinderen. Jonge kinderen moeten zich in de meest brede zin van het woord kunnen ontwikkelen. Dat wil zeggen: initiatieven nemen, kunnen communiceren, samenspelen en samenwerken met anderen, planmatig kunnen denken en handelen. Het kleuteronderwijs op onze school is betekenisvol en ontwikkelingsgericht. We werken met leer-en ontwikkelingslijnen als onderligger. De doelen van deze leer- en ontwikkelingslijnen verwerken we in ons aanbod gedurende het schooljaar. We volgen de kinderen in hun totale ontwikkeling door middel van observatielijsten en geven vorm aan ons onderwijs op basis van projecten. Daarbij staat spelend leren centraal. We vinden de kleuterleeftijd een unieke fase waarin we kinderen niet alleen aanspreken op kennis maar ook op alle andere vaardigheden.

 Om tot optimale ontwikkeling te komen, moeten de kinderen een aantal basisvoorwaarden ervaren. Deze basisvoorwaarden zijn zelfvertrouwen, welbevinden en nieuwsgierigheid. Ze verdienen veel aandacht en zorg. Een ontwikkelingsgerichte benadering houdt in dat leerkracht de taak heeft om te bemiddelen, te helpen en te sturen zodat de actuele ontwikkeling versterkt wordt. Zo begeleiden we kinderen naar ontwikkelings-en leerprocessen die een stapje hoger liggen, dit noemen we ook wel de ‘naaste ontwikkeling’.

Wie ben jij?

Jij bent een enthousiaste leerkracht die kinderen de ruimte kan geven maar ook duidelijk is. Je bent een open, gezellig en stevige persoon. Door je ervaring kun je de onderwijsbehoeften van de kinderen goed afstemmen. Vanzelfsprekend kun je goed samenwerken en je bent communicatief vaardig. Van ons krijg je persoonlijke ondersteuning van ervaren collega’s.

Verder beschik je over:

  • een afgeronde Pabo-opleiding, je bent lesbevoegd;
  • ervaring met lesgeven bij de kleuters / onderbouw.

Onze waarden: verantwoordelijk, zorgzaam en eigenwaarde

De openbare basisschool Koningin Emma staat in de wijk het Spiegel in Bussum en heeft bijna 5 jaar geleden een vernieuwd schoolgebouw betrokken. Onze school heeft ongeveer 450 getalenteerde en nieuwsgierige leerlingen verdeeld over 17 groepen. Ons team is ondernemend en betrokken en we werken onder andere met een vorm van projectonderwijs (De Noordwijkse Methode). Wij werken met een continue rooster. Met uitzondering van de woensdag (tot 12:30 uur) gaan de kinderen dagelijks tot 14:30 uur naar school. Voor het pedagogisch klimaat werken we volgens Positive Behaviour Support (PBS). Onze ouders omschrijven de school als een fijne, creatieve en gezellige school met een veilige leeromgeving waarin ruimte is voor de talenten van leerlingen. 

Benieuwd naar de binnenkant  van onze school? Klik dan hier om de virtuele tour te openen. Samen met Stichting Kinderopvang SKBNM zijn wij Kindcentrum Koningin Emma

Wat wij bieden

Een aantrekkelijke functie in een enthousiast team van collega’s (zowel jong als wat meer ervaren), twee intern begeleiders en drie onderwijsassistenten om je te ondersteunen. Het salaris bedraagt maximaal €4573,- bruto per maand (salarisschaal LB van de CAO PO 2023 bij een volledige werkweek). De aanstelling heeft een omvang van 0,4 - 0,6 WTF (2-3 dagen).  Een collega voor 3 dagen in de week is ons uitgangspunt. Hierbij werk je 2 dagen in je 'eigen' groep en 1 dag in een andere kleutergroep. Dit is overigens allemaal bespreekbaar. Het is mogelijk om scholing naar keuze te volgen via onze Talent Academie.

Meer informatie

Heb je een vraag over deze vacature? Neem dan contact op met Renate van den Noort, directeur via (06) 5421 0475.

Interesse?

Solliciteer snel en gemakkelijk maar vóór 30 november via deze site. Je hoeft geen motivatiebrief te schrijven maar vertel ons wie je bent, wat je beweegt en waarom jij wilt werken op onze school. Met passende kandidaten maken we direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Lekker snel dus!

  • Vul je basisgegevens in.
  • Beantwoord enkele vragen.
  • Bekijk het voorbeeld, controleer en verzend je sollicitatie!