Leraarondersteuner onderbouw (WTF 0,4 - 0,6)

Solliciteer nu

Leraarondersteuner onderbouw (WTF 0,4 - 0,6)

Zin in een nieuwe uitdaging ?! Dat komt goed uit, wij hebben een baan in de aanbieding! Niet zomaar een baan, maar een functie als leraarondersteuner op onze goed draaiende montessorischool in het hartje van het Gooi in Bussum. Zoek jij leuke leerlingen en een gezellig team? Ben jij een enthousiaste gediplomeerde leraarondersteuner voor de onderbouw of zoek je naast je PABO studie een leuke bijbaan? Lees dan snel verder en zorg dat we samen met jou deze uitdaging aangaan.

Part-time · BMS Bussum

Voor onze school, de Bussumse Montessori (BMS) in Bussum, zoek we een enthousiaste leraarondersteuner  in de onderbouw (WTF 0,4 - 0,6) voor twee of drie dagen per week. Je kan vrijwel gelijk starten met deze leuke job. 

Bij ons op school is het nooit saai en kan je écht van toegevoegde waarde zijn. Onze leerkrachten werken graag met je samen om jouw expertise zo goed en efficiënt mogelijk in te zetten. Er is bij ons in ieder geval genoeg te beleven.

Jij bent een enthousiaste leraarondersteuner die kinderen de ruimte kan geven maar ook duidelijk is. Je bent een open en stevige persoon. Door je ervaring kun je de onderwijsbehoeften van de kinderen goed afstemmen. Vanzelfsprekend kun je goed samenwerken en je bent communicatief vaardig.

Om deze functie met succes te kunnen vervullen, heb/ben je:

  • Een professionele houding gericht op continu - samen - leren;
  • Sterk in samenwerking en communicatief vaardig;
  • Jij bent in staat om ondersteuningsbehoeften te vertalen naar de dagelijkse praktijk;
  • Je hebt een afgeronde opleiding tot leraarondersteuner;
  • Met jouw inzet, zorg en aandacht ben je meer dan een leraarondersteuner alleen;
  • Mogelijkheid om door te groeien- en leren tot leerkracht.

De Bussumse Montessorischool

Onze circa 280 leerlingen zijn verdeeld over 11 groepen met gemiddeld 25 tot 28 kinderen. De schoolprestaties van de BMS zijn langjarig boven het landelijk gemiddelde. Van onze leerlingen stroomt gemiddeld 60% naar vwo, 30% naar Havo/vwo en 10% naar het vmbo. Onze relaties met de omliggende scholen voor voortgezet onderwijs zijn uitstekend. De leerkrachten zijn zeer betrokken. Het team is hecht en stabiel en telt een intern begeleider, drie bouwcoördinatoren een remedial teacher, een vakleerkracht bewegingsonderwijs, een vakleerkracht muziek en een vakleerkracht handvaardigheid. Er is ook een administratief medewerker en een conciërge werkzaam. Ouders zijn actief betrokken bij de school, als klassenouder, in een MR, een vereniging voor de ouderbijdrage en een commissie voor feestelijke activiteiten in en rond de school. 

De BMS is opgericht in 1916 en mag zich daarmee een van de oudste Montessorischolen van Nederland noemen. De school streeft ernaar elk kind zich maximaal te laten ontwikkelen. Hierbij wordt rekening gehouden met specifieke behoeften van elk kind vanuit de Montessoripedagogiek -en didaktiek, met een open blik voor nieuwe onderwijsontwikkelingen.

De school is gehuisvest in een prachtig pand, gelegen aan de groene rand van Bussum en Naarden en is uitstekend bereikbaar. De plek en het gebouw zelf zijn van grote betekenis voor de sfeer op onze school. Van even groot belang als het onderwijs en de kinderen zelf. Deze ingrediënten maken onze school zo bijzonder. Of zoals een ouder op het schoolpein het omschrijft; 'De school in Bussum en omgeving waar kinderen zichzelf en uniek mogen zijn zowel in als buiten de klas.'

Het team, de ouders en de kinderen ervaren de BMS als een bijzonder fijne school. En met een reden! Niet alleen het aanbod van echt Montessorionderwijs, maar vooral ook de sfeer, de tradities en de ouderbetrokkenheid maken de BMS tot de leukste school van Bussum en omstreken. Afgelopen jaren is flink geïnvesteerd in het gebouw en het versterken van de onderwijskwaliteit.

De kleinschaligheid van de school met ongeveer 280 leerlingen en het Montessori onderwijs maken dat alle kinderen elkaar kennen en respecteren. Of je nu in onderbouw of in de bovenbouw zit, je telt mee. 

Wat wij bieden

Een aantrekkelijke functie in een enthousiast team van collega’s (zowel jong als wat meer ervaren). Salaris is conform CAO PO. De aanstelling heeft een omvang van 0,4 tot 0,6 WTF ( 2 tot 3 dagen). Het is mogelijk om scholing naar keuze te volgen via onze Academie.

Meer informatie

Heb je een vraag over deze vacature? Neem dan contact op met Christiaan Keijer, locatiedirecteur via directeur@bussumsemontessori.nl of 035 691 3684.

Interesse?

Solliciteer snel en gemakkelijk  via deze site. Je hoeft geen motivatiebrief te schrijven maar vertel ons wie je bent, wat je beweegt en waarom jij wilt werken op onze school. Met passende kandidaten maken we direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Lekker snel dus!

  • Vul je basisgegevens in.
  • Beantwoord enkele vragen.
  • Bekijk het voorbeeld, controleer en verzend je sollicitatie!