Leerkracht middenbouw (WTF 0,4 - 0,6)

Solliciteer nu

Leerkracht middenbouw (WTF 0,4 - 0,6)

Toe aan een nieuwe uitdaging als leerkracht op een goed draaiende school met een fijn team? En heb je of wil je Montessori ervaring? Lees dan snel verder en zorg dat we samen met jou deze uitdaging aangaan.

Part-time · BMS Bussum

Voor onze school, de Bussumse Montessori (BMS) in Bussum, zoeken wij een enthousiaste leerkracht voor de middenbouw  voor 2 tot 3 dagen (WTF 0,4- 0,6) Werkdagen zijn in overleg nader te bepalen. Liever alleen onder schooltijden werken? Ook dan gaan we graag met je in gesprek.

Jij bent een enthousiaste leerkracht die kinderen de ruimte kan geven, goed kan plannen en duidelijk is. Je bent een betrokken collega en staat achter de visie van Montessori 'help mij het zelf te doen'. Door je ervaring kan je uitleg en de lesstof goed afstemmen op de onderwijsbehoeften van de kinderen. Vanzelfsprekend kun je goed samenwerken en je bent communicatief vaardig. Van ons krijg je persoonlijke ondersteuning van ervaren collega’s.

Verder beschik je over:

  • een afgeronde Pabo-opleiding, je bent lesbevoegd;

  • ervaring met lesgeven bij de middenbouw

  • een afgeronde Montessori opleiding of de bereidheid om deze te gaan volgen.

Onze circa 280 leerlingen zijn verdeeld over elf groepen. De midden- en bovenbouw tellen groepen met maximaal 25 tot 28 kinderen. De schoolprestaties van de BMS zijn langjarig boven het landelijk gemiddelde. Van onze leerlingen stroomt gemiddeld 60% naar vwo, 30% naar Havo/vwo en 10% naar het vmbo. Onze relaties met de omliggende scholen voor voortgezet onderwijs zijn uitstekend. De leerkrachten zijn zeer betrokken. Het team is hecht en stabiel en telt een intern begeleider, drie bouwcoördinatoren, een remedial teacher, een verrijkingsgroep, een vakleerkracht bewegingsonderwijs, een vakleerkracht muziek en een vakleerkracht handvaardigheid. Daarnaast werken er ook een administratief medewerker en conciërge. Ouders zijn actief betrokken bij de school, als klassenouder, in een MR, een vereniging voor de ouderbijdrage en een commissie voor feestelijke activiteiten in en rond de school. 

De Bussumse Montessorischool

De BMS is opgericht in 1916 en mag zich daarmee een van de oudste Montessorischolen van Nederland noemen. De school streeft ernaar elk kind zich maximaal te laten ontwikkelen. Hierbij wordt rekening gehouden met specifieke behoeften van elk kind vanuit de Montessoripedagogiek -en didactiek, met een open blik voor nieuwe onderwijsontwikkelingen.

De school is gehuisvest in een prachtig pand, gelegen aan de groene rand van Bussum en Naarden en is uitstekend bereikbaar dankzij de A1 pal naast de deur. De plek en het gebouw zelf zijn van grote betekenis voor de sfeer op onze school. Van even groot belang als het onderwijs en de kinderen zelf. Deze ingrediënten maken onze school zo bijzonder. Of zoals een ouder op het schoolplein het omschrijft; 'De school in Bussum en omgeving waar kinderen zichzelf en uniek mogen zijn zowel in als buiten de klas.'

Het team, de ouders en de kinderen ervaren de BMS als een bijzonder fijne school. En met een reden! Niet alleen het aanbod van echt Montessorionderwijs, maar vooral ook de sfeer, de tradities en de ouderbetrokkenheid maken de BMS tot de leukste school van Bussum en omstreken. Afgelopen jaren is flink geïnvesteerd in het gebouw en het versterken van de onderwijskwaliteit.

De kleinschaligheid van de school met ongeveer 280 leerlingen en het Montessori onderwijs maken dat alle kinderen elkaar kennen en respecteren. Of je nu in onderbouw of in de bovenbouw zit, je telt mee. 

Wat wij bieden

Een aantrekkelijke functie in een enthousiast team van collega’s (zowel jong als wat meer ervaren). Salaris is conform CAO PO.  De aanstelling heeft een omvang van 0,4 - 0,6 WTF (2-3 dagen). 


Het is mogelijk om scholing naar keuze te volgen via onze Academie.

Meer informatie

Heb je een vraag over deze vacature? Neem dan contact op met Christiaan Keijer, locatiedirecteur via directeur@bussumsemontessori.nl of 035 691 3684.

Interesse?

Solliciteer snel en gemakkelijk via deze site. Je hoeft geen motivatiebrief te schrijven maar vertel ons wie je bent, wat je beweegt en waarom jij wilt werken op onze school. Met passende kandidaten maken we direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Lekker snel dus!

  • Vul je basisgegevens in.

  • Beantwoord enkele vragen.

  • Bekijk het voorbeeld, controleer en verzend je sollicitatie!