Leerkracht bovenbouw (WTF 0,8- 1,0)

Solliciteer nu

Leerkracht bovenbouw (WTF 0,8- 1,0)

Op zoek naar een leuke baan? Dat komt goed uit, wij hebben een mooie baan in de aanbieding! Niet zomaar een baan, maar een functie in de bovenbouw (groep 6-7-8) op onze goed draaiende montessorischool in het hartje van het Gooi in Bussum. Ben jij een enthousiaste leerkracht en heb je Montessori ervaring of ben je bereid dit te leren? Lees dan snel verder en we hebben een mooie plek beschikbaar in ons goed draaiende (bovenbouw)team

Full-time / Part-time · BMS Bussum

Voor onze school, de Bussumse Montessori (BMS) in Bussum, zoeken wij een enthousiaste collega voor de bovenbouw  (WTF 0,8- 1,0)

Onze circa 300 leerlingen zijn verdeeld over elf groepen. De groepen tellen tussen de 25 en 30 kinderen. De schoolprestaties van de BMS zijn langjarig boven het landelijk gemiddelde. Van onze leerlingen stroomt gemiddeld 60% naar vwo, 30% naar havo/vwo en 10% naar het vmbo. Onze relaties met de omliggende scholen voor voortgezet onderwijs zijn uitstekend. De leerkrachten zijn zeer betrokken. Het team is hecht en stabiel en telt een intern begeleider, drie bouwcoördinatoren, een remedial teacher, een verrijkingsgroep, een vakleerkracht bewegingsonderwijs, een vakleerkracht muziek en een vakleerkracht handvaardigheid. Daarnaast werken er ook een administratief medewerker en conciërge. Ouders zijn actief betrokken bij de school, als klassenouder, in een MR, een vereniging voor de ouderbijdrage en een commissie voor feestelijke activiteiten in en rond de school. 

Wie ben jij?

Jij bent een enthousiaste leerkracht die kinderen de ruimte kan geven, goed kan plannen en duidelijk is. Je bent een betrokken collega en staat achter de visie van Montessori 'help mij het zelf te doen'. Vanzelfsprekend kun je goed samenwerken en je bent communicatief vaardig. Van ons krijg je persoonlijke ondersteuning van ervaren collega’s.

Verder beschik je over:

  • een afgeronde Pabo-opleiding, je bent lesbevoegd;
  • ervaring met lesgeven bij de bovenbouw
  • de intentie om een Montessori opleiding te gaan volgen of deze reeds afgerond

De Bussumse Montessorischool

De BMS is opgericht in 1916 en mag zich daarmee een van de oudste Montessorischolen van Nederland noemen. De school streeft ernaar elk kind zich maximaal te laten ontwikkelen. Hierbij wordt rekening gehouden met specifieke behoeften van elk kind vanuit de Montessoripedagogiek -en didactiek, met een open blik voor nieuwe onderwijsontwikkelingen.

De school is gehuisvest in een prachtig pand, gelegen aan de groene rand van Bussum en Naarden en is uitstekend bereikbaar. De plek en het gebouw zelf zijn van grote betekenis voor de sfeer op onze school. Van even groot belang als het onderwijs en de kinderen zelf. Deze ingrediënten maken onze school zo bijzonder. Of zoals een ouder op het schoolpein het omschrijft; 'De school in Bussum en omgeving waar kinderen zichzelf en uniek mogen zijn zowel in als buiten de klas.'

Het team, de ouders en de kinderen ervaren de BMS als een bijzonder fijne school. En met een reden! Niet alleen het aanbod van echt Montessorionderwijs, maar vooral ook de sfeer, de tradities en de ouderbetrokkenheid maken de BMS tot de leukste school van Bussum en omstreken. Afgelopen jaren is flink geïnvesteerd in het gebouw en het versterken van de onderwijskwaliteit.

De sfeer in de school en het Montessori onderwijs maken dat alle kinderen elkaar kennen en respecteren. Of je nu in onderbouw, middenbouw of in de bovenbouw zit, je telt mee.

Wat wij bieden

Een aantrekkelijke functie in een enthousiast team van collega’s (zowel jong als wat meer ervaren). Hij conform CAO PO. De aanstelling heeft een omvang van 0,8 - 1,0 WTF (4-5 dagen). Liever minder werken, ook dan gaan we graag met je in gesprek. Het is mogelijk om scholing naar keuze te volgen via onze Academie.

Meer informatie

Heb je een vraag over deze vacature? Neem dan contact op met Christiaan Keijer, locatiedirecteur via directeur@bussumsemontessori.nl of 035 691 3684.

Interesse?

Solliciteer snel en gemakkelijk  via deze site. Je hoeft geen motivatiebrief te schrijven maar vertel ons wie je bent, wat je beweegt en waarom jij wilt werken op onze school. Met passende kandidaten maken we direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Lekker snel dus!

  • Vul je basisgegevens in.
  • Beantwoord enkele vragen.
  • Bekijk het voorbeeld, controleer en verzend je sollicitatie!